ایمپلنت درمانی ماندگار
مراقبت از دندان ها به جهت جلوگیری از مشکلات احتمالی آن ها
مراقبت از دندان ها برای همه افراد لازم و ضروری است. امروزه با روش های ایمپلنت های دندانی، می توان دندان های از دست رفته را دوباره برگرداند. اما آنچه در این زمینه حائز اهمیت می باشد؛ مراقبت از دندان ها و جلوگیری از مشکلاتی است که برای دندان ها رخ می دهد. مشکلاتی که با گذر زمان و بر حسب سبک زندگی و تغذیه و مواردی همچون کشیدن دندان و… اتفاق می افتند. مجموع این عوامل سبب می شوند تا افراد زیادی دندان های خود را از دست بدهند. خالی شدن یک یا چند دندان، زیبایی ظاهری هر فردی را از وی می ستاند. به گونه ای که اعتماد به نفس آن فرد از بین می رود یا یک حس منفی را به فرد در حضور در جمع دوستان و سایر افراد منتقل می کند. پس قدم نخست در این راستا، مراقبت از دندان ها به جهت جلوگیری از این رخدادهای ناخوشایند است. در گام بعد بهتر است به فکر ایمپلنت های دندانی باشید.
ایمپلنت های دندانی؛ جایگزین بی بدیل دندان های از دست رفته
ایمپلنت های دندانی را می توان جایگزین بی بدیل دندان های از دست رفته دانست. در صورتی که بنا به هر دلایلی دندان های خود را از دست داده اید؛ بهترین روش ممکن برای جایگزینی این دندان های از دست رفته، ایمپلنت دندان می باشد. هر چند که روش های دیگری هم برای کاشت دندان یا پر کردن خلأ موجود در دندان ها می توان در نظر گرفت. اما بهترین و مطمئن ترین راهکار ممکن، استفاده از ایمپلنت های دندانی است که زیبایی ظاهری شما را باری دیگر به شما بر می گرداند. مراکز درمانی زیادی در همین راستا هستند که در آن ها دندانپزشک ها متخصص و با تجربه ای مشغول به کار می باشند. بهترین مرکز زیبایی و ایمپلنت دندان در اصفهان را می توان اصفهان دندان دانست که با کادر مجرب خود، آماده خدمت رسانی به شما در زمینه کاشت و لمینت دندان می باشد. در ادامه بیشتر در خصوص ایمپلنت های دندانی بحث به میان می آید.
منظور از ایمپلنت های دندانی چیست؟
منظور از ایمپلنت های دندانی، جایگزین مصنوعی دندان می باشد که بهترین روش برای پر کردن دندان های خالی می باشد. ایمپلنت دندان، میله کوچکی می باشد که پیچی شکل بوده که دندانپزشک ها با عمل جراحی آن را وارد استخوان فک می کنند. پس از آن دندان مورد نظر به استخوان اطراف آن جوش می خورد و در نهایت برای نگه داشتن تاج مصنوعی دندان های شما آماده می شود. با این تعریف مشخص شد که ایمپلنت، همان کار ریشه دندان و روکش دندان هم کار تاج دندان را انجام می دهد. جنس ایمپلنت های دندان، تیتانیوم خالص می باشد. به همین جهت با بدن هر یک از ما انسان ها، سازگاری دارد. ایمپلنت های دندانی یا همان میله های باریکی که وارد استخوان فک می شوند؛ امروزه بهترین جایگزینی به شمار می آیند که برای دندان های از دست رفته مورد استفاده قرار می گیرند. با توجه به ماندگاری بالای آن هاست که استفاده های زیادی از ایمپلنت ها می شود.
معرفی اجمالی ایمپلنت های دندانی یا کاشت دندان
با ظهور پیشرفت ها و تکنولوژی های جدید، امروزه از کاشت دندان یا ایمپلنت های دندانی برای پر کردن خلأ موجود در دهان استفاده می شود. مسئله ای که در دهه های گذشته به جای آن از دندان های مصنوعی استفاده می شد. اما به تدریج دندان های مصنوعی جای خود را به ایمپلنت ها داده اند. نکته ای که در اینجا می بایست به آن توجه داشت؛ این است که ایمپلنت های دندانی، انگار دندان های واقعی شما هستند و همان کارکرد را برای شما انجام می دهند. از طرفی دیگر نباید از این نکته هم غافل شد که این ایمپلنت ها از نظر زیبایی ظاهری هم هیچ گونه تفاوتی با دندان های طبیعی شما ندارند. به همین جهت طرفداران استفاده از این دندان ها بیش از پیش شده است. جنس تیتانیومی که در ایمپلنت های دندانی مورد استفاده قرار می گیرد؛ آسیب زا نیستند و دچار خوردگی هم نمی شوند. به همین جهت می توانید از آن ها در درازمدت استفاده کنید.
آشنایی با مهمترین اجزای ایمپلنت با ذکر توضیحات آن ها
ایمپلنت های دندانی دارای اجزایی است که بهتر است با آن ها آشنا شد. اجزای ایمپلنت ها را می توان به سه دسته کلی تقسیم بندی کرد که عبارتند از:
- فیکسچر یا پایه ایمپلنت دندان
مهمترین بخش از ایمپلنت های دندانی را پست یا فیکسچر ایمپلنت تشکیل می دهد. این بخش آنقدر اهمیت دارد که حتی خود ایمپلنت ها را هم به این نام می شناسند. به واقع ایمپلنت بدون داشتن این قطعه، هیچ معنایی ندارد. فیکسچر یا پایه ایمپلنت دندان، به شکل یک پیچ می باشد که در استخوان فک توسط دندانپزشک در دهان فرد بیمار کاشته می شود. از آنجایی که پایه دندان می بایست خیلی محکم باشد؛ فیکسچرها را از جنس پیچ تیتانیوم می سازند. چون ایمنی و پایداری آن ها به منظور نگه داشتن تاج دندان های مصنوعی بسیار بالاست. فیکسچرها زیر خط لثه قرار می گیرند. به همین جهت تنها بخشی از ایمپلنت های دندانی هستند که پس از کاشت داخل فک دیگر با چشم بصری دیده نمی شوند. پیچ ایمپلنت ها توسط دندانپزشکان در فرآیند جراحی با استفاده از کامپیوتر و به شکل پیشرفته درون استخوان فک قرار داده می شوند. دندانپزشکان متخصص ایمپلنت دندان از این قطعه بهره می جویند.
اجزای دندان
- تاج دندان یا پروتز
بخش دیگری از ایمپلنت های دندانی را تاج دندان یا پروتز به خود اختصاص داده است. تاج دندان ها از نظر عملکرد و کارکرد، همانند دندان های واقعی و طبیعی بوده و مثل آن ها عمل می کنند. پروتز مصنوعی ایمپلنت ها می تواند به گونه های مختلفی باشد. از جمله اینکه آن ها می توانند به شکل یک روکش دندان، بریج، دنچر یا پایه ایمپلنت هم باشند. از طرفی دیگر نیز آن ها را از جنس های مختلفی می سازند. با استفاده از موادی همچون: پرسلن یا سرامیک و… تاج های دندان را تهیه می کنند. در هر حالت آن ها را به گونه ای می سازند که بیشترین شباهت را به دندان های طبیعی داشته باشند. تاج دندان، بالاترین بخش از ایمپلنت های دندانی می باشند که برخلاف فیکسچرها در درون دهان ها قابل رویت می باشند. تاج ها سبب می شوند تا بتوانید به خوبی غذاهای خود را بجویید و هم زیبایی ظاهری جالبی را برای شما به ارمغان می آورند.
- اباتمنت یا رابط و اتصال دهنده
سومین بخش از ایمپلنت های دندانی را اباتمنت می گویند که به آن رابط یا اتصال دهنده هم می گویند. پروتزها به عنوان تاج ایمپلنت بایستی به اباتمنت متصل شوند. چون طراحی ایمپلنت ها به نحوی است که نمی توان تاج دندان را مستقیما به پایه ایمپلنت متصل کرد. به همین جهت از اباتمنت استفاده می کنند که حکم تقویت کننده به جهت اتصال آن ها به هم دارد. با استفاده از این ابزار، تاج مصنوعی روی پایه ایمپلنت ها ثابت نگه داشته می شود. پس نقش اباتمنت هم در ایمپلنت های دندانی بسیار پررنگ است. چون مجموع این اجزای ایمپلنت سبب می گردد تا ما یک دندان طبیعی داشته باشیم. اباتمنت ها که پیچ های کوتاه، اما محکمی هستند؛ بالاتر از خط لثه قرار می گیرند. جنس آن ها نیز یا از فلز و یا از هر مواد دیگری است که همرنگ دندان ها باشند. آن ها را شش ضلعی یا هشت ضلعی طراحی می کنند و از مقاومت بالایی هم برخوردار هستند.
کاشت دندان و نکات لازم در این راستا
در صورتی که می خواهید از ایمپلنت های دندانی به عنوان جایگزین بی بدیل دندان های خود استفاده کنید؛ بهتر است نکاتی را مدنظر قرار دهید. توجه داشته باشید که جنس مواد و ابزارهایی که به عنوان اجزای ایمپلنت در دندان های شما به کار گرفته می شود؛ بسیار مهم است. قبل از شروع فرآیند عمل در این راستا، می بایست یک سری معاینات لازم در مورد لثه ها شود تا از سلامت کامل آن ها اطمینان حاصل نمایید. ضمن اینکه نباید هیچ گونه عفونت یا پوسیدگی در لثه ها و دندان های مجاور همان محل قرارگیری ایمپلنت ها وجود داشته باشید. توجه داشته باشید که حتما تا پیش از عمل جراحی، همه این نکات را باید مدنظر قرار داد. دندانپزشک ها نیز ارتفاع و ضخامت دندان را باید مورد توجه قرار دهند. ضمن اینکه در شرایط خاص اگر بیمار، سابقه بیماری زمینه ای از جمله مشکلات قلبی داشته باشد؛ بایستی حتما تحت نظر پزشک دیگری بوده و با پزشک خود نیز مشورت کند.
نحوه کاشت ایمپلنت های دندانی توسط دندانپزشک های مجرب و کارکشته
کاشت ایمپلنت های دندانی بهتر است توسط دندانپزشک های مجرب و کارکشته انجام شود. فرآیند کاشت دندان ها نیاز به عمل جراحی دارد که معمولا با بی حسی موضعی این عمل جراحی را انجام می دهند. یعنی در شرایطی که فرد بیمار بیهوش می شود؛ کاشت دندان توسط دندانپزشک های متخصص انجام می شود. بنابراین بدون اینکه کمترین دردی را حس کنید؛ دندانپزشک، سوراخ کوچکی را درون استخوان فک شما دریل کرده و پایه ایمپلنت را داخل آن پیچ می کند. پس از بهبودی نیز لثه کاملا روی پایه ایمپلنت را می پوشاند. پس از آنکه پایه ایمپلنت با استخوان فک جوش بخورد؛ اباتمنت به بالای ایمپلنت متصل می شود تا حلقه اتصال آن با تاج دندان شود. تاج دندان در نهایت به اباتمنت متصل گردیده و با یک سیمان مخصوصی به دندان بسیار مستحکم می شود و به وسیله یک پیچ کوچکی هم پابرجا و مستحکم می گردد. بنابراین برای کاشت ایمپلنت های دندانی، بایستی تمامی این مراحل به ترتیب طی گردد.
مزیت های درمان ایمپلنت برای هر یک از افراد
استفاده از ایمپلنت های دندانی به عنوان جایگزین دندان های از دست رفته دربردارنده مزایایی است. از جمله مهمترین مزایای درمان ایمپلنت، می توان به موارد زیر اشاره داشت:
- برگرداندن اعتماد به نفس مجدد به فرد با افزایش میزان زیبایی ظاهری وی پس از عمل جراحی ایمپلنت
- تسریع در فرآیند کاشت دندان
- مقاومت و استحکام بالا و طول عمر بسیار بالای ایمپلنت های دندانی. به نحوی که می توانید حتی تا پایان عمر هم از وجود این دندان ها همانند دندان های طبیعی خود استفاده کنید.
- سلامتی دهان و دندان با استفاده از روش های استاندارد درمان دندان های از دست رفته با ایمپلنت
- ثابت ماندن ایمپلنت ها در طول گذر ایام
- عوارض و خطرات جانبی کم
- لذت جویدن انواع غذاها با استفاده از این دندان ها
- و…
به علت همین مزیت هاست که امروزه از ایمپلنت های دندانی استفاده می کنند تا دیگر نگرانی در خصوص دندان های از دست رفته وجود نداشته باشد.
ایمپلنت های دندانی مناسب چه کسانی می باشد؟
باید در نظر داشت که ایمپلنت های دندانی مناسب تمامی افراد نیست. تنها کسانی مجاز به ایمپلنت دندان هستند که شرایط زیر را دارا باشند:
- افرادی که لثه های سالمی دارند و دندان های فک جلو و عق خود را از دست داده اند.
- افرادی که یکی از دندان های جلو خود را از دست داده اند که با توجه به ایجاد فاصله، زیبایی خود را از دست داده اند.
- افرادی که از تراکم استخوان کافی برخوردار هستند.
- افرادی که نسبت به بهداشت دهان و دندان خود متعهد باشند.
- افرادی که نمی توانند از دندان های مصنوعی استفاده کنند.
- افرادی که به سن 18 سال رسیده اند.
- افرادی که اعتماد به نفس خود را با از دست دادن دندان های خود، از دست داده اند.
- افرادی که می خواهند با استفاده از ایمپلنت های دندانی، گفتار خود را بهبود بخشند.
- و…
همه این افراد می توانند اقدام به ایمپلنت دندان کنند.
سخن نهایی
ایمپلنت های دندانی برای تمامی افرادی که به سن 18 سال رسیده اند و دندان های خود را از دست داده اند؛ مفید است. اما در این راستا استثناهایی هم وجود دارد. افراد زیر 18 ساله ها چون هنوز استخوان فک آن ها قابلیت رشد دارد؛ بایستی تا زمان متوقف شدن آن صبر کنند. به غیر از آن ها به
- خانم های باردار
- افراد سیگاری
- افراد مبتلا به دیابت و بیماران زمینه ای
- افراد مبتلا به عفونت دندانی
- افرادی که داروهای خاص استفاده می کنند.
- افرادی که شیمی درمانی می کنند
باید قبل از انجام ایمپلنت حتما با پزشک مشورت کنند
.سایر افراد می توانند به بهترین مرکز دندانپزشکی مراجعه کنند. مرکز دکتر محمد امین روشن پور دانش آموخته Dds سنتر تهران و دانشگاه کلن آلمان از بهترین مراکز دندانپزشکی اصفهان می باشد. دکتر روشن پور تجربه بیش از 2000 کاشت دندان موفق را داشته اند.
اینجا کلیک کنید تا به صفحه نوبت گیری وصل شوید